EEN OPLOSSING VOOR DE 7 GROOTSTE VRAAGSTUKKEN WAAR VEEL OPVOEDERS MEE KUNNEN WORSTELEN

Het programma van Naomi Maakt Bespreekbaar is zo ontworpen dat het de 7 meest gehoorde weerstanden van ouders, als het gaat over praten met je kind over seksualiteit, kan oplossen.

BEN JIJ EEN OPVOEDER EN HERKEN JIJ JE HIERIN?

 • “Ik weet niet op welke leeftijd ik er het beste mee kan starten te praten over seksualiteit en waar begin ik dan over?”
 • “Bij sommige (seksuele) vragen van mijn kind weet ik echt niet hoe ik moet reageren”.
 • “Thuis in mijn jeugd spraken we nooit over seksualiteit en was het een taboe, waar moet ik beginnen”?
 • “Maak ik mijn kinderen juist door het, als ze jong zijn te praten over seksualiteit, niet te snel wijs?”
 • ​”Hoe reageer ik als mijn kind seksuele spelletjes doet met andere kinderen of zelfs op jonge leeftijd al,  seksueel experimenteert?”
 • “Hoe bescherm ik ze tegen alle seksuele info die ze online meekrijgen en kunnen vinden?”
 • “Ik wil mijn kind beschermen, maar daarnaast wil ik ze ook de leuke kanten van seksualiteit laten ervaren. Hoe pak ik dat aan”?

Als dit je bekend in de oren klinkt, maak je niet druk – je bent niet alleen. Het is mijn missie om ouders te helpen bij het bespreekbaar maken van seksualiteit binnen het gezin. En het leuke is dat het op een ontspannen en leuke manier kan, zonder in de ‘kramp te schieten’.

Zelf schiet ik ook wel eens in de kramp, want ook ik ben gewoon een moeder die al die zaken meemaakt die elke ouder op zijn of haar bordje krijgt, maar door mijn kennis en ervaring weet ik gelukkig hoe ik kan ‘ontkrampen’ en ik leer jou dat ook heel graag!

Bekend van:

Wie ben ik?

Ik ben Naomi Dessaur, moeder van twee jonge dochters en vrouw van Stijn.
Al ruim 20 jaar is het mijn werk om taboe-onderwerpen juist wel bespreekbaar te maken. Het is mijn missie om een veilige wereld voor kinderen te creëren. Hier begon ik mee toen ik 18 jaar oud was en ik ging werken bij de Kindertelefoon. Vervolgens werkte ik in de jeugdhulpverlening. Nu werk ik al ruim tien jaar vanuit Dessaur Trainingen met professionals die ik leer zorgvuldig te handelen wanneer ze denken dat een kind in de knel zit.

Ik leer professionals dagelijks hoe ze taboes zoals mishandeling en geweld bespreekbaar kunnen maken en leidde al meer dan 1.000 aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling op in het hele land. Sinds ik in 2013 moeder werd, werd mijn missie nog eens 300% groter en besloot ik ook Naomi Maakt Bespreekbaar op te zetten: een online community voor ouders om seksualiteit bespreekbaar te maken binnen het gezin.

Heb jij er straks alles aan gedaan?

Ondanks dat veel ouders en andere opvoeders wel ‘iets’ willen met het thema seksualiteit, laten we het op de een of andere manier toch vaak liggen. Het beste moment om erover te starten komt niet of het blijft toch ongemakkelijk voelen om verschillende persoonlijke redenen. We laten het snel aan school over of aan de ‘online wereld’ om ‘onze’ kinderen voor te lichten. Maar als ouder heb je dan geen enkele invloed meer, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Uiteraard kan je je ogen en oren sluiten, je kop in ’t zand steken en denken: ‘het komt wel goed’. Hoe graag ik je gevoel van vertrouwen niet wil doorbreken, wil ik ook bloedje eerlijk tegen je zijn. De schatting is namelijk dat 1 op de 3 kinderen slachtoffer wordt van seksueel misbruik en wij als ouders willen dat te allen tijde voorkomen. Toch!? Elke keer als ik dit deel in trainingen die ik verzorg, krijg ik weer kippenvel en is het muisstil in de ruimte.

Daarbij is het bevorderen van de (seksuele) weerbaarheid, het leren herkennen van de eigen grens en die van de ander cruciaal. Op die manier verhoogt het ‘seksueel bewustzijn’. Kinderen die opgroeien met ouders die met hun praten over seksualiteit, groeien over het algemeen zelfverzekerder op. Ze leren zo namelijk dat ze niet alleen over de leuke zaken rondom seksualiteit bij je terecht kunnen, maar ook als er iets gebeurt wat naar of eng is.

We beschermen onze kinderen met kniebeschermers als ze gaan skaten, we zorgen dat ze zwemles krijgen om niet te verdrinken en we beschermen ze tegen de zon met de duurste zonnebrandcrème. Maar helaas leren we ze niet, te beperkt of te laat over de eerste keer in bed liggen met een vriendje of vriendinnetje, of over de veranderingen in hun lijf of de mogelijke twijfels over seksuele geaardheid.

HOE PAK JE HET AAN?

 • Je kunt 20 boeken lezen over voorlichting en vervolgens een manier vinden om de  inhoud te filteren en te delen met je kind(eren).
 • ​​Je kan wachten tot je kind(eren) met vragen komen en hopen dat ze niet via Google op de ‘verkeerde voorlichtingspagina’s’ belanden.
 • Je kan steeds in de kramp schieten als het onderwerp seksualiteit ter sprake komt.
 • ​Je kan rustig afwachten en eventuele problemen proberen op te lossen als ze zich aandienen.
 • ​Je kan kijken hoe ze het op school aanpakken en daarop voortborduren.
 • ​​Of je meldt je aan voor mijn vernieuwde online-programma ‘Praten met je kind over seksualiteit’.

In mijn online-programma ‘Praten met je kind over seksualiteit’ leer je het niet een beetje, maar leer je écht met je kind praten over seksualiteit en alle thema’s die daarbij horen, zoals je eigen lijf, grenzen stellen en herkennen bij een ander, het bespreken van de bloemen en de bijtjes op een relaxte manier en relaties aangaan.

Jij wil er toch ook alles aan gedaan hebben om je kind gezond en veilig op te laten groeien? Uiteraard kan je niet alles voorkomen en kunnen zelfs weerbare kinderen slachtoffer worden van iets naars, maar dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan!

IN DE ONLINE TRAINING ‘PRATEN MET JE KIND OVER SEKSUALITEIT’ KOMEN DE VOLGENDE THEMA’S UITGEBREID AAN BOD:

 • Seksualiteit als thema onder de loep;
 • ​Bespreekbaarheid is de sleutel;
 • ​Het gezin en de opvoeding;
 • ​De (digitale) wereld om je heen en hoe ga je hiermee om;
 • ​De seksuele ontwikkeling per leeftijdsgroep;
 • ​Voorlichting, wat op welke leeftijd;
 • ​Seksuele weerbaarheid en grenzen;
 • ​Welke (seksuele) spelregels zijn er;
 • ​Lastige situaties voor ouders en hoe kun je daarmee omgaan ;
 • ​Een niet – pluis gevoel en dan?

Een compleet programma dus dat je helpt om jouw kind(eren) ‘seksueel bewust’ te maken en seksualiteit op een ‘normale’ manier bespreekbaar te maken, zonder dat je met elkaar in de stress schiet en jij als ouder er zelfverzekerd(er) in kan staan.

ZO WERKT ‘PRATEN MET JE KIND OVER SEKSUALITEIT’

11 MODULES

Een Besloten Ledenomgeving met daarin 11 Modules, bestaande uit video’s, ‘hand-outs’ en links naar meer diepgaande informatie of bronnen.

Een compleet programma dat je helpt om jouw kind(eren) ‘seksueel bewust’ te maken.

WERKBOEK VOOR OUDERS

Met het 40 pagina’s tellende werkboek weet je zeker dat je de kennis uit de video’s gaat toepassen, dat je seksualiteit echt bespreekbaar maakt.

Niet elke dag, de hele dag, maar juist in een ‘gezonde mate’ waardoor de kans op het ideale resultaat en het doel van de cursus gerealiseerd kan worden.

BESLOTEN FACEBOOK GROEP

Tijdens de opvoeding van je kind krijg je te maken met onzekerheden, met vragen over de seksuele opvoeding van je kind. Dingen die net even anders zijn dan de theorie. In de besloten Facebookgroep kun je te allen tijde hulp vragen door vragen te stellen over het programma, de inhoud of over situaties waar je zelf in de praktijk tegenaan loopt. Je krijgt sowieso natuurlijk vaak antwoord van mij, maar ook krijg je reacties van andere ouders die ook bewust bezig zijn met de seksuele opvoeding van hun kind(eren) en is er vaak ook herkenning en krijg je tips of steun.

Dit heeft een enorme toegevoegde waarde. Deze groep is alleen toegankelijk voor deelnemers van het programma, zodat je veilig vragen kunt stellen. Ik zal ook regelmatig live gaan om vragen te beantwoorden en te bespreken en deel ook de laatste nieuwe inzichten en actualiteiten met je.

WAT IS HET EFFECT VAN EEN GEDEGEN SEKSUELE OPVOEDING?

 • Kinderen stellen ‘de eerste keer’ langer uit.
 • Ze kiezen bewust voor ‘veilig vrijen’.
 • Ze hebben minder bed partners.
 • Ze zijn minder kwetsbaar voor misbruik

Dat geeft je als verzorger toch een fijn gevoel? Mij wel althans.

Disclaimer: deze informatie is gebaseerd op (publiek toegankelijke) onderzoeken en studies en zijn uiteraard gemiddelden.
Vanzelfsprekend kunnen deze resultaten niet gegarandeerd worden.

Investering

HET PRIJSKAARTJE VOOR EEN ONBETAALBAAR PROGRAMMA 297,- Nu, eenmalig € 297,- incl. BTW.

11 waardevolle modules met elk de inhoud van een boek

Een Werkboek waarin je de basis legt voor jouw seksuele opvoeding.

Een Besloten Facebook Groep met gelijkgestemden

Een training die je kan volgen wanneer het jou uitkomt

'Life-time' beschikbaar of te downloaden

Dus... wat kies je… een dagje naar de Efteling, die nieuwe merkspijkerbroek, een avondje weg of investeer je in de toekomst van je kind en gezin?

WAT ZIJN DE EFFECTEN ALS JE DEELNEEMT?

 • Je staat minder met je mond vol tanden als je kind een ‘lastige’ vraag stelt.
 • ​Je kunt seksualiteit op een luchtige en ontspannen manier bespreken.
 • ​Je herkent haakjes die je kunt aangrijpen en er met je kinderen over te praten op een manier die bij jou en je kind past.
 • ​Je bent minder in paniek als je met een bijzondere situatie wordt geconfronteerd als ouder waarbij het gaat over seksualiteit.
 • ​​Je kind gaat de ruimte voelen dat ze met al hun seksuele vragen bij je terecht kunnen.
 • ​Je kind leert over grenzen, respect en herkent het sneller wanneer iemand zijn of haar grenzen over gaat.
 • ​Je kind weet hoe hij of zij met social media om kan gaan en de online-wereld. Je kind is mediawijs geworden!
 • ​Je puber leert zichzelf beter te beschermen tegen ongewenste seks, soa’s, zwangerschap, etc.
 • ​Zelfs als je ergens onzeker over bent of van schrikt weet je je beter te herpakken.
 • ​Je leert beter met je partner of andere opvoeders die betrokken zijn bij je kind te praten en komt meer op één lijn te liggen.
 • ​Je weet precies welke seksuele spelregels van belang zijn binnen jouw gezin en kan deze ook bespreekbaar maken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is deze training wel iets voor mij?
Deze training is geschikt voor alle ouders die de grote wens hebben dat hun kind gezond en veilig opgroeit. Ouders die beseffen dat opgroeien nooit helemaal vlekkeloos kan gaan, maar dat je het lot wel een handje kunt helpen. Als ouder of opvoeder moet je wel bereid zijn deze investering te doen. Zowel in geld als in tijd en energie.
Ik ben geen vader of moeder, maar ik ben de nieuwe partner, de pleegouder, de gezinshuisouder. Is het voor mij dan ook interessant?
Als jij betrokken opvoeder bent van kinderen is het zeker voor je geschikt. Voor jullie heb ik het gemaakt en niet alleen voor biologische ouders.
Voor welke ouders met kinderen van welke leeftijd is dit programma bedoeld?
In principe is het geschikt voor ouders van kinderen van elke leeftijd. Gedurende de training geef ik juist aan wat de verschillen zijn per leeftijd. Daarnaast blijft de training beschikbaar voor je, dus je kunt het er te allen tijde weer bijhalen als je kinderen weer ouder worden.
Ik ben professional en wil het samen met ouders/opvoeders gaan doen, is dat aan te raden?
Voor professionals die ouders hierin begeleiden kan het zeker interessant zijn. Voor sommige opvoeders/ouders waarbij dit onderwerp wellicht gevoelig ligt kan het fijn en helpend zijn dit onder begeleiding te doen. Echter is er binnen de hele online-training rekening gehouden met eventuele gevoeligheid en kwetsbaarheid. Neem ook gerust een kijkje op Dessaur Trainingen waar ik me vooral op professionals richt.
Opvoeden is toch iets van mij en mijn partner samen, maar die ziet 11 video’s kijken echt niet zitten. Heeft het dan toch zin?
Je kunt gebruik maken van de cheat sheet. Dit zijn spiekbriefjes die ik juist heb gemaakt voor partners of bijvoorbeeld opa’s en oma’s, die niet de hele training willen kijken.
Hoeveel huiswerk komt er nog bij kijken, want als ik lees over een werkboek dan ben ik bang dat ik er naast het bekijken van de video’s ook nog veel werk aan heb.
Met het handboek reik ik je extra informatie aan en ik probeer je soms stapjes verder te helpen door je de juiste vragen te stellen en doe ik suggesties hoe je met het geleerde aan de slag kan binnen je gezin. Zo neem je geen stapjes, maar maak je meters!
Ik luister liever dan dat ik kijk. Is daar rekening mee gehouden?
Er zijn ook geluidsbestanden beschikbaar die je samen met de cheat sheets extra kan aanschaffen.
Krijg ik elke week een video of kan ik ook al eerder naar volgende video’s kijken als ik daar behoefte aan heb?
In de ledenomgeving krijg je direct toegang tot alle video’s, zodat je volledig je eigen snelheid kan bepalen. Echter krijg je daarnaast ook elke week een video update in de mail, wanneer je aan de volgende video toe bent in de volgorde die volgens mij optimaal is om tot een goede seksuele opvoeding te komen.
Zelf heb ik (als kind) seksueel misbruik meegemaakt. Ik ben er bang voor dat ik getriggerd raak door het volgen van deze training, maar vind het wel enorm belangrijk, juist door mijn eigen beladen achtergrond.
Doordat ik jaren in de jeugdhulpverlening heb gewerkt en me vanuit Dessaur Trainingen ook al jaren bezig hou met de thema’s kindermishandeling, huiselijk geweld en seksueel misbruik, weet ik als geen ander wat de cijfers zijn en dat er altijd ouders kunnen zijn die zelf seksueel misbruik hebben meegemaakt en dat het daardoor extra gevoelig ligt. Merendeel van de training zal je er geen of weinig last van hebben. De tiende module spreek ik expliciet over het thema seksueel misbruik en geef ik ook aan hoe je hiermee om kunt gaan wanneer je hier zelf ervaring mee hebt.
Het is best een groot bedrag.
Natuurlijk zal ik niet zeggen dat het niks is, maar bedenk wat je hier op de lange termijn aan hebt. En bedenk voor jezelf: hoe vaak geef je zo’n bedrag wel niet uit aan iets waar je minder aan hebt of voor kortere tijd?

Investering

HET PRIJSKAARTJE VOOR EEN ONBETAALBAAR PROGRAMMA 297,- Nu, eenmalig € 297,- incl. BTW.

11 waardevolle modules met elk de inhoud van een boek

Een Werkboek waarin je de basis legt voor jouw seksuele opvoeding.

Een Besloten Facebook Groep met gelijkgestemden

Een training die je kan volgen wanneer het jou uitkomt

'Life-time' beschikbaar of te downloaden

Garantie

We kunnen helaas onze kinderen niet voor 100% beschermen. Maar, we kunnen ons wel voor 100% inzetten om onze kinderen de kennis en inzichten te geven waardoor ze zich gezond kunnen ontwikkelen. Het creëren van een open gespreksklimaat omtrent seksualiteit is daar een belangrijk onderdeel van. Met deze training geef ik de meest waardevolle handvaten voor ouders en verzorgers.

Niet tevreden? Ik garandeer dat het voldoet aan je verwachtingen.
Is het niet naar je zin, dan kun je dat binnen 14 dagen simpelweg per e-mail kenbaar maken via vragen@naomimaaktbespreekbaar.nl en je krijgt dan je aankoopbedrag volledig terug.