Seksualiteit en Kinderen: vanaf welke leeftijd 'moet' je er wat mee?

Dé mini-cursus die iedere ouder en verzorger 'moet' doorlopen. Nu tijdelijk met gratis audiobestanden en hand-out.

Ontdek in 3 modules alle 'basics’ om seksualiteit beter bespreekbaar te maken met je kind.

  • Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de privacyverklaring en de algemene voorwaarden van Naomi Maakt Bespreekbaar.
  • € 0,00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het giechelen voorbij :-))

Praten over seksualiteit maakt ons vaak wat ongemakkelijk waardoor we al snel gaan giechelen en met elkaar in een soort van stress kunnen schieten. Of nog erger nog we vermijden zelfs het onderwerp. Uiteraard mag er gelachen worden als er gepraat wordt over seks en seksualiteit, graag zelfs! Maar het is juist belangrijk dat kinderen zich veilig voelen om serieuze zaken aan de orde te stellen en dat er ook ruimte is om vragen te stellen. Als wij volwassenen krampachtig doen over seksualiteit, leren we onze kinderen veelal om te leven met taboes.

Een amateur met professionele resultaten!

Als ouder leer je nergens hoe je met je kinderen kunt praten over alledaagse zaken. Laat staan over seksualiteit en dit is de reden dat we ons er vaak ongemakkelijk bij voelen. Velen van ons voelen wel de noodzaak om hierover te praten. De vraag is hoe pak je dat aan? Hoe maak je zaken bespreekbaar? Je bent geen professional, maar je wil wel het beste voor je kind. De oplossing is eenvoudig, je namelijk laten begeleiden door een expert en dat geeft een verbluffend ontspannen en diepgaand resultaat.

Veilig opgroeien

Vind je het ook ongemakkelijk om lastige vragen van je kind te beantwoorden, maar wil je wél dat je kind zo veilig mogelijk opgroeit?

Dan is het tijd voor actie. Het is belangrijk dat je kind de ruimte voelt om overal over te kunnen praten. Die ruimte kun jij creëren! Gelukkig sta je er niet alleen voor. Met deze praktische mini- cursus neem je de eerste belangrijke stap.

Eigen onderzoek of ...

De kids van tegenwoordig zijn wijzer dan ooit. Door het internet is alle informatie binnen handbereik. Laat jij je seksuele opvoeding van je kind over aan het internet of bepaal jij zelf welke normen en waarden ze meekrijgen? Leer dat ze met vragen en dilemma’s altijd bij jou terecht kunnen.

In 3 video's leer je:

  • Hoe je alledaagse situaties aan kunt grijpen om te praten over het lijf, intimiteit en seksualiteit.
  • Hoe je jouw kind helpt om grenzen aan te geven en zelfverzekerd te zijn.
  • Hoe je ervoor zorgt dat jouw kind zich niet alleen veilig voelt om te praten over leuke dingen, maar ook over situaties die niet oké zijn.

Kijk of luister

De modules van Naomi Maakt Bespreekbaar zijn zowel te kijken als te luisteren. Maak tijd voor de seksuele opvoeding van je kind(eren) en geef ze de basis voor een veilige en gezonde seksuele ontwikkeling.

‘Seksuele opvoeding is in de eerste plaats een taak van de ouders. Er zijn inderdaad ouders die het lastig vinden om het over seksualiteit te hebben met hun kind. Deze cursus laat zien hoe je dat kunt doen. Goed dat deze voor alle ouders beschikbaar is’.

– MARIANNE CENSE VAN RUTGERS,  KENNISCENTRUM SEKSUALITEIT –

Veilig en gezond opgroeien

Mijn naam is Naomi: het is mijn missie om een waardevolle bijdrage te leveren aan een veilige wereld voor kinderen. Een goede seksuele opvoeding draagt hier absoluut aan bij.

Praat met je kinderen over seksualiteit en alles wat daarbij hoort en het zal bijdragen aan de weerbaarheid van je kind.

Geef je kind een veilige basis

Ja, we gaan het gewoon hebben over piemels en vagina’s, maar ook over mensen gedag zoenen op een feestje, over doktertje spelen, luiers verschonen, homoseksualiteit, de eerste keer, en nog veel meer. Doe je mee?